Döntött a bíróság: Nagy Blankának tűrnie kell, hogy Bayer Zsolt nyomorult, rohadt kis prolinak nevezte

2020. június 9., 17:34

Szerző:

Felmentette a Fővárosi Központi Kerületi Bíróság Bayer Zsolt publicistát az ellene becsületsértésért indított perben – jelentette a Népszava.

Az eljárást Nagy Blanka indította, miután Bayer egy kormányellenes tüntetés után az Echo TV-n „szerencsétlen nyomorult rohadt kis prolinak” és „igazi kretén barom állatnak nevezte” a lányt, aki ellen ezután lejárató kampány indult a kormányközeli médiában.

 

 

A lány a bíróságon egyebek mellett felidézte, hogy odahaza, Kiskunfélegyházán gyakorlatilag kiközösítették a gimnáziumból, volt olyan pedagógus, aki közölte,

nem akar egy tablón szerepelni vele.

Bayer az utolsó szó jogán kifejtette, „az nem megy, hogy valaki felszólal egy tüntetésen, majd utána fürdik a népszerűségben, a kormánykritikus média dicséretében, majd pityeregni kezd, ha bírálatot kap, hasonló stílusban, mint amit ő használt korábban."

„Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten"

– tette hozzá Bayer.

Nagy Blanka ügyvédje, Litresits András szerint viszont Bayer a showműsorában nem a kritizált kormánydöntésekre reagált, nem a közügyek megvitatására törekedett. Lényegében annyi történt, hogy „na, volt itt egy bátor gimnazista, hát járassuk le főműsoridőben”.

A bíróság szerint azzal, ha valaki kiáll a nyilvánosság elé, és elmond egy beszédet, a közélet aktív szereplőjévé válik, és

attól kezdve tűrnie kell a kritikát.

Bayer Zsolt mondatai beleférnek a véleménynyilvánítás szabadságába, és nem valósítottak meg becsületsértést a bíróság szerint.

Az Origót, a Lokált, a Ripostot és a Figyelőt már elmarasztalták a Nagy Blankával kapcsolatos hazugságaik miatt.