Megijedt a helyszín tulajdonosa, máshová viszik a neonáci küzdősport-fesztivált

A túl nagy sajtónyilvánosság miatt mégsem az eredeti helyszínen rendezik meg a neonáci küzdősportfesztivált, jelentették be annak szervezői.

2023. május 6., 17:18

Szerző:

Mégsem az eredeti helyszínen rendezik meg a neonáci szervezetek Európai Harc Éjszakáját, írja a Blikk. Az eredetileg titkos rendezvény túl nagy sajtónyilvánosságot kapott, jelentették be a szervezők Telegram-csatornájukon. Először a brit-amerikai, és a nyugati titkosszolgálatokkal is jó viszonyt ápoló Bellingcat oknyomozó portál írta meg, a magyar fővárosba jönne a szinte mindenhol illegális neonáci óriásfesztivál, és annak több tucat utcai harcos versenyzője is.

A szevrező magyar Légió Hungária Telegramja hírül adta, a május 6-ra tervezett rendezvény helyszínének házigazdája végül visszalépett a fogadástól, az utolsó pillanatban:

Végül a szervezők, akik között a Pride France és a magyar Légió Hungária is ott volt, minden bizonnyal a túl nagy figyelem és túl nagy rendőrségi nyomás miatt döntöttek így.

A Bellingcat korábban, 2021-ben már feltárta, a szervező Légió Hungária szerepe a magyar válogatott szurkolótáborában szervezett homofób és rasszista akciókban is felvetődött már.

(Kiemelt kép: A Légió Hungária szélsőjobboldali szervezet 1956-os megemlékezése. Fotó: MTI)