Müller Cecília letartóztatására hajt Hadházy Ákos

A független képviselőnek ismét nem adott ki nyilvános adatokat a tiszti főorvos hivatala.

2021. július 11., 15:31

Szerző:

Az archív képen Müller mosolyogva megy a rendőrök között, de ha rajtam múlik, fog még nem mosolyogva is rendőrök között állni - indítja Facebook bejegyzését Hadházy Ákos. A független országgyűlési képviselő arra reagált így, hogy újabb 45 nappal meghosszabbítja Müller Cecília néhány olyan dokumentum kiadását, amelyet Hadházy kért ki még májusban.  

A független képviselő egyebek közt vastagbélszűréssel, szűréstámogató informatikai rendszerekkel kapcsolatos dokumentumokba szeretne betekinteni. A képviselő szerint olyan dokumentumok kiadásáról van szó, „ami (Müller) titkárnőjének egy mail megírásába, a projektmenedzserének pedig kb 10 kattintásába kerülne". 

Hadházy ugyanazzal a projekttel kapcsolatban érdeklődik, amiről akkor is kérdezett, amikor Müller az elhíresült félrement emailben javasolja a kollégáinak, hogy „hamukázzanak valami okot a hosszabbításra". Mint írja, „akkor is 90 napig húzta a választ, a mostani adatkérés az akkor kiadott szerződések alapján felmerülő újabb kérdésekre irányul".  

Hadházy posztja szerint a projektben 18 milliárd forintot költöttek el és az eddig megtudtak alapján is komoly gondok voltak. A képviselő azt is írja, hogy mielőtt a feljelentést tenne szeretne tisztán látni. Persze Müller legnagyobb bűne természetesen nem az EU-s milliárdok eltapsolása, hanem a 30 ezer halott, amihez Európa legrosszabb járványkezelése vezetett – zárja posztját Hadházy Ákos.  

 

(Kiemelt kép: Müller Cecília országos tisztifőorvos (j2), Horváth Kálmán, Tolna megyei kormánymegbízott (b), Vekszler Péter orvos ezredes (j) és Pidem Szilvia tartalékos zászlós (b2) társaságában a honvédség oltóbuszánál Faddon, a művelődési ház udvarán 2021. május 25-én. Fotó: MTI | Kiss Dániel)