Moszkva egyik körzetével kötött testvérvárosi megállapodást Debrecen

2018. szeptember 20., 19:32

Szerző:

Testvérvárosi megállapodást között Debrecen Moszkva egyik körzetével, amitől a turisztikai együttműködés erősödését várja a magyar város – tudatta az önkormányzat sajtószolgálata csütörtökön az MTI-vel.

A megállapodást szerdán írta alá Moszkvában Papp László polgármester és Valerij Vinogradov, a körzet prefektusa.

A megállapodás alapján támogatják a kereskedelmi, gazdasági, idegenforgalmi kapcsolatok fejlesztését, ösztönzik a helyi vállalkozásokat, elősegítik sportversenyek szervezését, együttműködnek az oktatás területén, és támogatják a kulturális és turisztikai együttműködést. 

– A turisztikai együttműködés különösen fontos a város számára, ugyanis a Debrecen és Moszkva közötti közvetlen repülőjárattal nagy számban érkeznek orosz turisták a térségbe. Számuk jelentősen nőhet a testvérvárosi együttműködés eredményeként – közölte a városháza.

Moszkva északkeleti körzete 101 ezer négyzetkilométer kiterjedésű, lakosainak száma 1,5 millió.

 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.