Most üt be a vereség: Márki-Zay Péter látványosan kiborult

Márki-Zay Péter korábbi harcostársait és a médiát vádolja lejáratással.

2022. május 24., 10:04

Szerző:

„Négy év küzdelem után nemcsak azt láttam be, hogy nem sikerült a politikát megtisztítanunk, de azt is, hogy éppen olyanok intézik ellenem a legaljasabb támadásokat, akiket eddig harcostársaimnak hittem” – írta Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a Facebookon.

Arról is beszélt: míg azon „pörög” az országos média, hogy mozgalma egyik elnökségi tagja „minden alap nélkül lopással és tiltott pártfinanszírozással vádol”, szerinte szinte senki nem adott arról hírt, hogy egy másik elnökségi tag, Lengyel Róbert kiállt mellette – vette észre az RTL a posztot. A volt miniszterelnök-jelölt ígérte: el fog számolni az adományokkal, ahogy mindig is tette. A „többiek” viszont most sem teszik ezt, „de ezek egyikéről sem fog szólni egyetlen hír sem.” 

Korábban Kész Zoltán, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) vidékért felelős alelnöke nyílt levélben szólította fel Márki-Zay Pétert, hogy még májusban számoljon el az ellenzéki összefogásnak a választások előtt küldött támogatói pénzekkel. A mozgalmon belüli feszültség azután nőtt még nagyobbra, hogy Márki-Zay bejelentette, Civilek Pártja néven új pártot kíván létrehozni.

(Kiemelt kép: Márki-Zay Péter/Facebook)

 

 

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.