Megválasztották a 2024-es Miss Universe Hungary győztesét

A 2024-es Miss Universe Hungary véget ért: kiderült, ki az ország legszebb nője idén.

2024. október 1., 10:59

Szerző:

Szeptember 28-án a Budapesti Operettszínház adott otthont a Miss Universe Hungary döntőjének, ahol kiderült, ki viselheti majd az ország legszebb nőjének járó koronát idén – számolt be róla a Tények.

A verseny ezúttal is nagyon izgalmas volt, hiszen 600 jelentkező közül nem volt könnyű kiválasztani az elődöntők során azt a 12 hölgyet, akik végül a döntőbe kerültek. A nagy horderejű esemény előtt egy egyhetes táborban készítették fel őket a szakemberek Villányban.

A döntőben egy komoly szakmai zsűri értékelte a versenyzőket: ott volt köztük Dr. Özer Nóra versenyigazgató, Hajós István, az Egy Lépéssel Több alapítvány alapítója, valamint Király Beáta divattervező is, aki már csak azért is érintett volt, mert a 2024-as Miss Universe Hungary versenyzői az általa tervezett ruhákat viselték.

A versenyzőknek nem volt könnyű dolguk, ugyanis a szépségen túl nagy hangsúlyt fektettek a belső értékekre is. Idén egy újítást is bevezettek: nem szabtak felső korhatárt, így bárki jelentkezhetett a versenyre.

A zsűri elnöke Hajós István volt, aki azt is megosztotta, hogy milyen szempontok alapján rangsorolták a lányokat:

„Számomra nagyon fontos, hogy egy szépségkirálynő érett, komplex személyiség legyen. Önmagában nem elég, ha valaki szép; intelligenciával is rendelkeznie kell. Úgy szoktam fogalmazni, hogy a szépségkirálynő fején a korona az intelligencia – ez emeli ki a többiek közül.”

A Miss Universe Hungary idén is több hölgyet választott ki

Természetesen a döntőben az udvarhölgyeket is kiválasztották: Fekszi Szimonetta lett az első udvarhölgy, és ő nyerte el a Charity különdíjat is. Másodikként Molnár Mira örülhetett a címnek, amelyet a zsűri elmondása alapján elsősorban az eleganciájával és a stílusával sikerült kivívnia. A harmadik udvarhölgy pedig Kis-Laura Dóra lett.

Az eseményen érezhetővé vált a feszültség, hiszen a királynői koronát nem csak az a személy kapja meg, akit 2024-ben Magyarország legszebb nőjének választanak: egyúttal azt is jelenti, hogy ő fogja képviselni az országot a világversenyen is novemberben.

A végeredményt csak az este legvégén hirdették ki: 2024-ben Dr. Kenéz Nóra lett a Miss Universe Hungary győztese, akire még sok feladat vár a nemzetközi megmérettetés előtt.

(Kiemelt képünkön: Dr. Kenéz Nóra. Forrás: Career Brand Management)