Minden újszülött után tíz fát ültetnek el Magyarországon

Hollik István szerint a konzervatív megközelítéssel ötvözött környezettudatos gondolkodás adhat esélyt a teremtett környezet sikeres fenntartásához.

2023. május 18., 14:09

Szerző:

A konzervatív megközelítéssel ötvözött környezettudatos gondolkodás adhat esélyt a teremtett környezet sikeres fenntartásához és megóvásához – jelentette ki Hollik István, a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti képviselője a Vallásközi párbeszéd a teremtésvédelem szolgálatában címmel megrendezett nemzetközi tudományos konferencián.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpontja (EJKK), valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Szent II. János Pál Pápa Kutatóközpontjának Teremtésvédelmi Kutatóintézete szervezésében létrejött konferencián a politikus kiemelte, hogy a magyar kormány a keresztény tanítás, a patriotizmus és a pragmatizmus alapelveit szem előtt tartva fogalmazza meg a teremtett környezet megóvásával kapcsolatos politikáját. Példaként említette, hogy

minden magyar újszülött után tíz fát ültetnek el Magyarországon, melynek köszönhetően az utóbbi három évben 450 hektárral nőtt az ország erdőterülete.

A Hungary Helps program keretében pedig nemcsak templomokat és iskolákat építenek a válságövezetekben élő emberek számára, hanem szaktudás átadásával is segítik helyben maradásukat, például a vízkezelés területén.

 (Képünk illusztráció. Forrás: Pexels.com)