A józsefvárosi önkormányzat elvette a Mi Hazánk kerületi irodáját

A szélsőjobboldali párt kerületi irodájának bejáratán hónapokig egy cigányellenes plakát volt.

2021. október 6., 20:28

Szerző:

Felmondta a Mi Hazánkkal kötött bérleti szerződést a VIII. kerületi önkormányzat illetékes bizottsága szerdán, mert a szélsőjobboldali párt kerületi irodájának bejáratán hónapok óta egy cigányellenes, „Nem lehetünk cigányország” feliratú plakát látható – írja a Telex. Mint a kerületi lap beszámol róla, az önkormányzat Tulajdonosi Bizottsága konszenzusos, 5-0 arányú döntést hozott az irodabérlet felmondásáról.

Az ülésen jelen volt Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese is, aki kilátásba helyezte, hogy a bérleti szerződés felmondása után hivatali visszaélés miatt feljelentést fognak tenni. „Elveszi a képviselői irodámat Józsefváros polgármestere, mert olyan plakátot tettem ki, ami neki nem tetszik. Elképesztő liberális véleménydiktatúra, pedig igenis a nemzet sorskérdése, hogy kisebbségbe kerülünk-e a saját hazánkban” – írta Dúró a Facebookon.

(Kiemelt kép: Dúró Dóra elnökhelyettes és férje, Novák Előd alelnök érkezik a Mi Hazánk Mozgalom első kongresszusára az ásotthalmi sportcsarnokba 2019. július 13-án. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)