Mészáros Lőrincnek 192 újságja van

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) weboldalán található országos sajtóterméklista szerint a Mészáros-birodalom kiadói összesen 192 újságot adnak ki – írja a 24.hu.

2017. május 3., 16:35

Szerző:

Bontásban:

 

    • Mediaworks Hungary Zrt. – 141 lap,

 

    • Pannon Lapok Társasága – 32 lap,

 

    • Maraton lapcsoport – 19 lap,

 

    • plusz bónuszként az Echo TV.

A Mészáros-birodalom hamarosan megugorhatja a kétszázas határt is, mivel piaci hírek szerint még nem tettek le a hiányzó megyei lapok megszerzéséről. Az NMHH és a Gazdasági Versenyhivatal 2016 nyarán engedélyezte a Mediaworksnek, hogy a városi lapokat kiadó Maraton lapcsoporttal együtt felvásárolja a négy megyei lapot működtető Pannon Lapok Társaságát. A Mediaworks akkoriban még Heinrich Pecina osztrák üzletember tulajdonában volt, az ő neve alatt bonyolították le a felvásárlást. Ezt követően megszabadultak a nem kívánt Népszabadságtól, az Opimus átvette a kiadókat, Mészáros csak ezután lépett elő a cégcsoport tényleges tulajdonosaként.

A 24.hu megjegyezte, a más esetekben a piaci koncentráció elkerülése fölött akkurátusan őrködő NMHH-nál fel sem vetődött annak veszélye, hogy az új médiakonglomerátum véleménybefolyásolási képessége korlátozná a sokszínű tájékozódás jogának érvényesülését.