Mészáros Lőrincé lett a Titász is, saját bankjától kapott rá kölcsönt

Az Opus 50 milliárdos hitelből vásárolta meg az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. 100 százalékos részvénycsomagját.

2021. augusztus 31., 22:07

Szerző:

A leggazdagabb magyar Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Energy Kft. ismét bővítette portfolióját, ugyanis teljes egészében megvásárolta az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. részvénycsomagját. A tranzakciót már teljes egészében le is zárták. A Világgazdaság azt írja, hogy a szerződés még március 30-án kötetett meg a milliárdos cége és az E.O.N Hungária Zrt. között. 

Az Opus Energy 50 milliárd forintos hitelt kapott két banktól is az ügylethez. Mind a két bank Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozik. A hitel egy részét az MKB-tól, a maradékot pedig a Takarékbanktól vette fel az Opus. Az E.O.N-nak még decemberben tett ajánlatot Mészáros cége. Az Opus nem titkolt célja, hogy a hazai energetikai piac egyik legfontosabb szereplőjévé váljon. 

A megvásárolt céget a jövőben OPUS Titász Áramhálózati Zrt.-nek fogják nevezni. 

(Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök és Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

 

18:54

Amióta mérik, most először a legszegényebb magyar régió is eléri az EU fejlettségének felét, de a fél ország az uniós lista leghátsó részén van – sőt, ha a francia tengerentúli helyek nélkül számolunk, akkor a Dél-Alföld is visszacsúszott az európai legszegényebb húszba. Budapest eközben még jobban teljesít, az országból a főváros és környéke tudott szebb növekedést felmutatni - írja a hvg.hu.

15:45

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) jelenlegi főigazgatója nyerte a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) főigazgatói pályázatát – közölte az Index információi szerint Csák János kulturális és innovációs miniszter a Nemzeti Kulturális Tanács mai, keddi ülésén.