Megszólalt a villanyszerelő, aki szerint Mészáros 24 millió forinttal tartozik neki

A Fejér vármegyei szakember cége a Záév leányvállalatával 57 millió forintra szerződött le, hogy Mészáros hoteljeinek elektromos munkáit elvégezze, a pénz közel felével még mindig tartoznak nekik.

2023. május 30., 11:01

Szerző:

Eddig összesen 24 millió forinttal tartozik Sándor, egy Fejér vármegyei villanyszerelő cégének a Mészáros Lőrinc cégbirodalma. A Szabad Európa és az RTL.hu megtalálta a férfit, aki elmondta nekik, még 2021-ben 57 millió forint értékben kötöttek szerződést a Záév leányvállalataként működő Mészáros-céggel, a Zala-Elektro Kft-vel.  Sándor a büki Répce Hotel – a mai Hotel Bük – elektromos rendszerén történő felújítások elvégzésére szerződött.

A kivitelezés során folyamatosan derült ki, sokkal több munkájuk lesz mint amennyit a megbízók előre ígértek, és mint amire leszerződtek. A villanyszerelő cég vezetője, a teljes neve elhallgatását kérő Sándor elmondása szerint folyamatosan kérte, papírozzanak le minden egyes módosítást, ez szerinte hiánytalanul nem történt meg. 

Végül a megbízó új, 60 milliós szerződést ajánlott. Eközben azonban a további hiányosságok, megoldandó munkák folyamatosan derültek ki, így néhány hónappal később ismét új, immár 70 milliós szerződést írtak alá. Azonban Sándor szerint még ebben sem szerepelt a hotel konyhájának teljes, elektromos felújítása, amire mint kiderült, ugyancsak szükség volt.

Sándor álláspontja szerint végül 90 millió forint értékű munkát végeztek el a szállodán. Ezzel szemben azonban csupán 66 millió forintos tevékenységet ismert el a megbízó Mészáros-cég. Az építkezésről Sándorék 2022 június elején vonultak le, ezt követően a Zala-Elektro e-mailben ismerte el, hogy az összes munkát elvégezték, abban az értékben, ahogyan azt állítják, 24 millió forintot azonban továbbra sem utaltak át nekik.

„Be tudjuk bizonyítani, hogy ezt a munkát elvégeztük, megcsináltuk. Én nagyon sokat segítettem a Zala-Elektronak és ez a hála” – összegezte a helyzetet a villanyszerelő szakember.

A férfit megkérdező RTL.hu próbálta keresni a Záév és a Zala-Elektro Kft képviselőit is, megkeresésükre azonban nem reagáltak.

(Kiemelt kép: Sándor, a villanyszerelő cég vezetője, aki 24 millió forintot követel elvégzett munkájáért Mészáros Lőrinc cégeitől. Fotó: RTL.hu)