Mészáros Lőrinc veje 1,3 milliárdért, Orbán Viktor apja 24 millióért dolgozhat a MÁV-nak

2018. július 27., 18:15

Szerző:

Homlok Zsolt tavaly házasodott össze Mészáros Lőrinc lányával, Mészáros Ágnessel. Felcsút volt polgármestere és a veje korábban munkakapcsolatban álltak, az R-Kord az akkor Homlok vezetésével működő Swietelsky Vasúttechnika Kft.-vel nyert el egy majdnem 100 milliárd forintos vasúti megbízást. A Swietelsky-ből már kiszállt, de most két másik érdekeltsége épp két zsíros megbízást nyert el a Magyar Államvasutaktól, összesen 1,3 milliárd forintért – írja a 24.hu.

A Homlok Építő Zrt.-vel május 22-én szerződtek váltófacserére 339,8 millió forintért, a Vasútvill Kft.-vel pedig május 9-én a Veszprém-Herend és Szentgál-Városlőd-Kislőd közötti alépítményhibás vasúti pályaszakaszok helyreállítására kötöttek megbízást 998 millió forintért.

Ágnes és Zsolt
Fotó: haladas.hu

Homlok 2016 szeptemberében hagyta ott a Swietelsky-t, két hónappal később alapította saját vasútépítő cégét, a Homlok Zrt.-t. Tavaly a Vasútvillben is többséget szerzett, és még 2017-ben az RM International Zrt.-ben lett az igazgatóság tagja sógornőjével, Mészáros Beatrix-szel.

Az állami vasutas pályázatokon is szépen szerepelnek cégei. A Homlok Zrt. tavaly novemberben a Penta Industry-val közösen nyert el egy 5,5 milliárd forintos megbízást a MÁV-tól, alvállalkozóként pedig bevonták apósa cégét, az R-Kordot. Konzorciumban júniusban nyerték el a Balaton északi partjára kiírt vasúti tendert.

A MÁV szerződéslistáján a Dolomit Kft. is szerepel, aminek fő tulajdonosa a miniszterelnök apja, Orbán Győző. A cég 24,5 millió forintos megbízást kapott anyagok beszerzésére.

 

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.