Mészárosék cége nem érzi a válságot

2020. november 30., 21:05

Szerző:

Az Opus Global Nyrt. még nem tudja, milyen hatású lesz a válság, de mindent megtesznek azért, hogy a cég "újratervezésével minimalizálja, illetőleg a működésében rejlő szinergiák kihasználása révén egyes szegmensekben elkerülje" a válság hatásait.  

 

Több mint 9 milliárd forintos üzemi eredménnyel zárta konszolidált szinten az idei első háromnegyed évet az Opus Global Nyrt. - közölte a tőzsdei társaság a nemzetközi pénzügyi szabványok (IFRS) szerinti jelentésében a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján, írja az MTI.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a 9,893 milliárd forintos üzemi nyereség mellett az adózás előtti eredmény 26,223 milliárd forint volt, ezzel a cégcsoport 50 százalékkal növelte a bázisidőszaki 17,532 milliárdos EBITDA értékét. A vállalat 236,264 milliárd forint saját tőkével zárt.

A vállalatcsoport 2020 első háromnegyed évében konszolidált szinten 3,541 milliárd forint teljes átfogó eredményt ért el a tavalyi év ugyanezen időszaki 5,336 milliárdos veszteséggel szemben, ami több mint 8,877 milliárd forintos eredményjavulást jelent - tették hozzá.

A jelentés kitér a koronavírus okozta válsághelyzetre, amelyről kifejtik: még mindig nem lehet teljes egészében felmérni és modellezni, hogy milyen hatást fog gyakorolni a csoport működésére a játvány második hulláma. Az Opus Global Nyrt. vezetősége azonban mindent megtesz annak érdekében, hogy az egyes stratégiai elemek gazdasági, piaci viszonyokhoz igazodó újratervezésével minimalizálja, illetőleg a működésében rejlő szinergiák kihasználása révén egyes szegmensekben elkerülje a koronavírus okozta károkat a 2020-as gazdasági évben.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.