Mészáros Lőrinc lapja úgy ír Mészáros Lőrinc sikereiről, hogy egyszer sem írja le, hogy Mészáros Lőrinc

2018. november 7., 09:48

Szerző:

A turisztikai rekordokat író, kiemelkedő eredménye­ket hozó 2017-hez képest is nagy jelentőségű, hogy a Balatontouristhoz tartozó társaságok az idén 1,6 százalékkal tovább növelték vendégeik számát, és azt többszörösen meghaladóan a szállásdíjbevételüket – tájékoztatta a Világgazdaságot Nagy Gábor, a társaság ügyvezetője.

Mint rámutatott, a Balatontourist sikeres szezont zárt, idei szállásdíjbevétele várhatóan meghaladja az 1,4 milliárd forintot, a teljes bevétele pedig az 1,7 milliárdot.

A szállásdíjbevétel 5,6 százalékkal nőtt, az eredményességi mutató pedig még jelentősebb: ha a bázisadatból kivonják az idén már nem a cég által üzemeltetett fonyódi és sóstói kemping 2017-es forgalmát, az így korrigált 2018-as bevételnövekedés 13,38 százalékos – lelkendezik a Mészáros Lőrinc médiabirodalmához tartozó Világgazdaság, amely azonban valamiért a cikk egyetlen pontján sem tartja szükségesnek megjegyezni, hogy a Konzum Nyrt.-n keresztül a Balatontourist is a (vélhetően) leggazdagabb magyar oligarcháé, a gazdaság minden területén verhetetlen Mészáros Lőrincé, aki most éppen hatalmas kamionparkolót is nyit az M1 mellett.

 

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.