Mészáros nyerte a gödi különleges övezet 10 milliárdos fejlesztését

2020. november 30., 19:48

Szerző:

Ott építhet, ahol a kormány különleges gazdasági övezetet csinált. A polgármesterben kérdések merültek fel.

 

10 milliárdért építhet Gödön vízközművet Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. egy konzorcium részeként, írja a Portfólió. Balogh Csaba, Göd polgármestere arról ír a Facebookon, hogy ez az ipari fejlesztési terület vízközmű-hálózatának a fejlesztése, ezt emelte ki a kormány korábban Göd fennhatósága alól, létesítvén itt különleges gazdasági övezetet. Balogh pénteken beszélt a térség országgyűlési képviselőjével, Tuzson Bencével, aki ezt a tényt nem említette neki. 

"A legfontosabb kérdés azonban az, hogy mivel fog ez járni a gödiek szempontjából? Ismét nem kaptunk tájékoztatást, a kormány ismét nem tartja be a fair play szabályait. Egy ekkora beruházásnál igénybe kell venniük majd a városi infrastruktúrát, a gödi közműveket, arról nem is beszélve, hogy a környezetvédelmi kérdések is előkerülnek ilyenkor. Ezek után az lenne a minimum, hogy tájékoztatnak minket és egyeztetnek velünk, hogy legalább ne nehezítsék a gödi lakosság mindennapjait", jegyzi meg a polgármester. 

 

Log into Facebook

null

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.