Mészáros Lőrinc fia megsérült egy tereprali balesetben

Félbeszakadt a Baja Satu Mare országos ralibajnokság, miután két autó összeütközött. Az egyik sérült Mészáros Lőrinc fia, ifjabb Mészáros Lőrinc.

2024. június 17., 14:46

Szerző:

Félbeszakadt az NSM Motorsport sportklub által szervezett Baja Satu Mare 2024 országos ralibajnokság, három szakasz után szombaton lefújták a versenyt, miután összeütközött két autó – írja a 444. Az egyik autóban Mészáros Lőrinc fia, ifjabb Mészáros Lőrinc ült.

Pilótahiba okozta ifjabb Mészáros Lőrinc balesetét

A thecheckeredflag.co.uk azt írja, a baleset azután történt, hogy „az egyik pilóta navigációs hibát követett el”. A lap úgy tudja, hogy az autók letértek a pályáról. Az egyik pilótának fájt a bal lába, de eszméleténél volt, az orvosi segítséget pedig visszautasította, mert „Magyarországra akart menni”. Ovidiu Domide, a szervező klub elnöke megerősítette a Bihorenaul által szerzett információkat, hogy a sérült pilóta ifjabb Mészáros Lőrinc, aki a ralin Pál Erik másodpilótával versenyzett.

 „Két autó ütközött össze, miután az egyik sofőr navigációs hibát követett el. Az egyik sofőr lába megsérült, mivel az autó oldalát érte az ütközés. Eszméleténél volt, talpra is tudott állni, a versenyorvos orvosi segítséget ajánlott neki, de azt visszautasította, azt mondta, inkább Magyarországon kér egészségügyi ellátást” – idézi Ovidiu Domide, a szervező klub elnöke a Bihoreanul portálnak adott nyilatkozatát a Telex.

A román lapok szerint a balesetben érintett két autó, a pilóták és a másodpilóták a szervezők és saját személyzetük támogatásával elhagyták a pályát, ifjabb Mészáros Lőrincet pedig a Bihorenaul információi szerint később a nagyváradi sürgősségi kórházba szállították. A lap információi szerint „több sérülése is van, de nem súlyosak”, és „a kórházban marad”.

Korábban még azt írták, hogy Mészárosnak saját orvosi csapata van a helyszínen, ezért valószínűleg nem veszi igénybe a romániai kórházi szolgáltatásokat.

Az NSM Motorsport sportklub által szervezett Baja Satu Mare ralibajnokságon 20 román, 12 magyar, két lengyel, valamint egy cseh és egy szlovák csapat vett részt. 

A szombati versenynek közel 70 kilométeres útvonalat kellett teljesíteni a bihari Curtuișeni településen keresztül. A baleset miatt a versenyt egy időre felfüggesztették, de később folytatódott.

(Kiemelt képünk forrása: Baja Satu Mare hivatalos Facebook oldala)

Több ezer babaváró hiteles van már most is bajban, az ötéves türelmi idő letelte után pedig a sokszorosára nőhet a számuk júliustól kezdődően. A fizetési problémás babaváró hitel kiváltása, átalakítása eddig sem volt könnyű, és még csak most válhat sok ilyen hitel magas kamatozásúvá az adósok számára

A Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke, Grósz Jenő szeptembertől a Lidl anyavállalatánál régiós igazgatói pozíciót tölt majd be, utódja Szlavikovics Zita lesz, aki jelenleg a Lidl Szlovákia igazgatóságának elnöke –közölte a vállalat az MTI-vel.