Mészáros Lőrinc cége összeveszhetett a MÁV-al, leáll a vasútépítés

Technikai és műszaki problémákra hivatkozva június 30-tól határozatlan időre felfügesztette a V-Híd a Szeged–Röszke vasútvonal felújítási munkálatait.

2023. július 3., 15:39

Szerző:

Mészáros Lőrinc cége minden alvállalkozójának levelet küldött, amelyben „A kivitelezés során felmerült műszaki és technikai problémák” miatt leállítják a munkálatokat a Szeged–Röszke vasútvonalon – értesült a Szabad Európa. A levélben arra kérik az alvállalkozókat, hogy „a szükséges állagmegóvó, vagyonvédelmi, valamint balesetvédelmi és biztonságtechnikai intézkedéseket”​ tegyék meg július 3-ig. 

Elképzelhető, hogy a V-Híd intézkedései mögött a MÁV minőségi kifogásai állnak, a munkálatok leállításával a vasúttársaságra gyakorolt nyomásgyakorlás áll. 

A munkálatok ezen a vonalon 2021. óta tartanak. A felújítás elvégeztével jelentősen csökkenhetne a menetidő, akár 120 kilométeres óránkénti sebességgel is haladhatnának a vonatok a jelenlegi 60 helyett.

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: Costas Baltas/ Anadolu Agency via AFP)

 

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.