Mészáros: biztosított a Dunaferr ellátása

Átmeneti időre, folyamatosan biztosított lesz az ISD Dunaferr Zrt. villamosenergia-ellátása, miután a kormány rendeletben utasította az áramszolgáltatót, hogy a cégcsoport áramellátásáért felelős ISD POWER Energiatermelő és Szolgáltató Kft.-t ne kapcsolja le a hálózatról – jelentette be Dunaújváros fideszes országgyűlési képviselője.

2022. december 1., 16:17

Szerző:

Mészáros Lajos csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a több ezer embernek munkát adó Dunaferr egy nagyon energiaigényes szektorban tevékenykedik, így az orosz-ukrán háború miatti energiaár-robbanás erősen érintette. A társaság rendkívüli módon eladósodott, s ennek következtében az E.on csütörtökön 12 óra 30 perckor lekapcsolta volna a hálózatról a ISD Power Kft.-t, ami veszélyhelyzetet teremtett – tette hozzá.

A képviselő jelezte, hogy átmeneti időre megoldódott a helyzet, az áramszolgáltatónak mindaddig biztosítani kell a cég energiaellátását, amíg azokat a struktúrákat le nem állították biztonságosan, amelyek súlyosan károsodnának, vagy ipari balesetet okoznának a hirtelen leállítással.

(Kiemelt kép: Az ISD Dunaferr Zrt. a köztudatban a Dunai Vasmű főbejárata a Vasmű tér 1-3. szám alatt. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre)