Mészáros Lőrinc idén is kedvenc luxusjachtján nyaral

Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea Monacóban sétált, még a kikötőben a jól ismert Rose d’Or szuperjacht várta őket.

2024. július 17., 15:25

Szerző:

Annak ellenére, hogy Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea tavalyi luxusjachtos nyaralása még kormánykörökben sem aratott osztatlan sikert, a páros idén is a Rose d’Or szuperjachttal ment nyaralni. A 444 olvasója Monacó kikötőjében látta a hajót, de fotó készült a miniállam utcáin sétáló párosról is, akikhez a babakocsit toló ifj. Mészáros Lőrinc is csatlakozott. 

A Rose d’Or tavaly robbant be a közéletbe, miután a 444.hu fotókat és videófelvételt is készített a 62 méter hosszú, 27 milliárd forintba kerülő hajóról az olasz partoknál. A hajón akkor is a felcsúti gázszerelőből Magyarország leggazdagabb emberévé váló milliárdos nyaralt. Később a Szabad Európa kiderítette az is, hogy a luxusjacht tulajdonosa az Euroleasing Zrt, mely Mészáros Lőrinc bankjának, a Magyar Bankholdingnak a cége. Az MBH Bank – azaz a Mészáros Lőrinchez és a jegybankelnök fiának barátjához, Száraz Istvánhoz köthető Magyar Bankholding – az MKB Bank és a Takarékbank egyesülésével jött létre április végére, állami tulajdonrésszel.

Nem fogadta meg Mészáros Lőrinc a tavalyi tanácsot

„Kisebb hajó, nagyobb szerénység" – válaszolta augusztusban Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, amikor arról kérdezték, mit várna el a 62 méteres Rose d'Oron jachtozó Mészáros Lőrinctől – idézte a 444. „A jelenlegi helyzetben fontos, hogy senki se gondolja azt, hogy nem részese a nemzeti közösségnek, amely hihetetlen nehézségekkel szembesül a koronavírus után, a háborús időszakban” - tette hozzá Gulyás.

Az Országgyűlés elnöke, Kövér László is egyetértett Gulyás nyilatkozatával, a Mandínernek adott interjújában a következőket nyilatkozta:” …egy olyan történelmet megélt országban, mint a miénk, akkor is méltósággal és bölcsességgel kellene viselni az átlagból való kiemelkedés szerencséjét vagy isteni adományát, ha mindennek semmi köze nem lenne a politikához. De, mint látjuk, van. Az intelligencia és a felelősségérzet átlagos szintjének megléte mellett – azt hiszem – ez könnyen belátható.”

(Kiemelt képünkön: Mészáros Lőrinc. Fotó: Puskás Akadémia Facebook oldala)