Mesterházy Attila: Nácik, nyilasok, antiszemiták, ilyen az Orbán-kormány háttérországa

A politikus kommentálta a vasárnap.hu főszerkesztőjének ügyét.

2021. augusztus 12., 19:43

Szerző:

Megszólalt Mesterházy Attila is Horváth Tamás ügyében. A MSZP politikusa szerint most is megmutatkozott az Orbán-kormány háttérországa. A politikus úgy véli, Orbán Viktor a többi közt így manipulálja az embereket, hogy megőrizze hatalmát. Mesterházy Attila szerint Orbán Viktornak szüksége van a náci főszerkesztőre a kormánypárti lapnál.

Mesterházy Attila így kommentálta a Facebookon a Horváth Tamás-ügyet: „Hát ilyen az Orbán-kormány ideológiai háttérországa. Nácik, nyilasok, antiszemiták, sőt, inkább iszlámpártiak, ha a zsidókról van szó, holokauszt-relativizálók, stb, stb. Az egyikük Horváth Tamás, a vasarnap.hu kormányközeli keresztény lapnak a nemrégi kinevezett főszerkesztője. Szellemiségére jellemző, hogy nem szeretné megmondani, jó ötlet-e a holokauszt tagadását tiltó törvény, mert »nem jogász«.”

Hozzátette: „Végtelen sorban lehetne sorolni a felettébb szélsőséges eszméit, ahogy azt is, hogy milyen támogatásban részesül ez a lap az Orbán-kormánytól. Orbán így manipulálja a magyar embereket és ilyen ordas eszméket támogat politikai hatalmának megőrzése érdekében. Érdeklődve figyeljük, hogy a Fidesz mikor határolódik el a történtektől.”

Mint írtuk, Horváth Tamás a vasárnap.hu nemrég kinevezett főszerkesztője 2011-ben nyíltan náci és holokauszt-relativizáló kijelentéseket tett. Ezeket azonban – mint azt nyilatkozta a Hit Rádiónak – nem vonja vissza. Hozzátette: a neonáci Erő és Elszántságot nem találta működőképes pártnak, de a Fideszt már annál inkább, szerinte a jelenlegi kormánypárt képviseli a leginkább az általa vallott jobboldali értékeket.

(Kiemelt kép: Mandiner vitára hívta Mesterházy Attilát, a NATO parlamenti közgyűlésének alelnökét, és Menczer Tamást, tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkárt. Moderátor: Kohány Mátyás 2021. 07. 01. Fotó: Merész Márton / 168.hu)

 
 
 
 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.