Maró folyadékot ivott két Pest vármegyei diák, súlyos állapotba kerültek

A gyanús palackot az iskola mellett találták, mindkét diák fogyasztott belőle.

2024. június 13., 11:54

Szerző:

A Pest vármegyében található Péteri településen kedden két diák is beleivott egy maró folyadékkal teli palackba, amitől mindketten rosszul lettek – számolt be róla az RTL Híradó.

A jelenlegi információk szerint mindkét fiú a helyi általános iskola negyedik osztályába jár. Úgy tudni, egyikük kedden délután egy folyadékkal teli üdítős palackot talált, amelybe beleivott.

Nem sokkal később rosszul lett, hányt is, ennek ellenére társa is megkóstolta a PET-palack tartalmát, ám ő is rosszul lett. Mint utóbb kiderült, a palack lúgos anyagot tartalmazhatott, ami súlyos sérüléseket és erőteljes mérgezéses tüneteket vált ki az emberi szervezetben.

A két diák súlyos, de stabil állapotban került kórházba

A két diákot az téveszthette meg, hogy egy jegestea palackjába töltötték a maró anyagot, így nem feltételezték, hogy az veszélyes lehet.

A RTL Híradója megpróbálta felvenni a kapcsolatot a Péteriben található általános iskola igazgatójával is, ám ö közölte, hogy nem kíván nyilatkozni. Annyi információt azonban elárult, hogy a veszélyes anyaggal teli palackot a fiúk nem az iskola területén találták, hanem az utcán. Néhány szülőtől is próbáltak érdeklődni az esetről, ám mint kiderült, egyikük sem értesült a tegnapi eseményről.

Egyikük nagyobb mennyiséget is elfogyasztott a maró anyagból, másikuknak azonban nagyobb szerencséje volt, ő csak megkóstolta a lúgos anyagot, ennek ellenére mindketten súlyos állapotba kerültek. Miután rosszul lettek, mentőt hívtak hozzájuk az iskolába.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál elmondta, hogy azonnal riasztották a monori mentőállomást, akik mindkét fiút megvizsgálták. A diákok torokkaparásra és hányingerre panaszkodtak, de stabil állapotban tudták őket beszállítani a toxikológiai osztályra. A két diákot jelenleg is a budapesti Heim Pál Gyermekkórházban ápolják, a legfrissebb információk szerint legalább egy hétig kórházi kezelésre lesz szükségük.

A súlyos eset miatt a rendőrség is nyomozni kezdett, az iskolában is jártak, hogy felderítsék az ügy részleteit. Az iskola vezetése nem kívánja tájékoztatni a nyilvánosságot az esetről, a Pest Vármegyei Rendőrség-főkapitányság azonban annyit közölt a sajtó megkereséseire reagálva, hogy foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt indult nyomozás az ügyben.

(Képünk illusztráció. Fotó: Kelly Sikkema / Unsplash)

Lázár János építési és közlekedési miniszternek elege lett a városában zajló ellenzéki „dínomdánomból”, szerinte az emberek adóját okosabban kellene felhasználni. Ezért javasolni fogja, hogy vessenek ki a városra egy helyi iparűzési adót.