Megy a honvédelem teszttanítása, de nem tudni, hol

A honvédség szerint a „kötelező képzés lehetőséget teremt arra, hogy a diákok egy átfogó képet kapjanak a magyar honvédelemmel összefüggő alapfogalmakról, a honvédelem rendszeréről, a haderőnemekről és a haditechnikai eszközökről”.

2023. október 23., 08:09

Szerző:

Hat iskolában, az iskolák szabad órakeretének terhére szeptembertől 840 tanul honvédelem nevű tantárgyat a Magyar Honvédség tájékoztatása szerint. Ennek során 840 diákot három köznevelési és három szakképzési intézményben tanítja tíz katonaoktató, amelynek keretében a lőelmélet alapjairól, haditechnikai ismeretekről vagy túlélési és térkép-, illetve tereptani alapismeretekről tanulhatnak a diákok – számol be a G7.

Azonban a honvédség azt nem közölte, mely iskolákról van szó, csak annyit, hogy „a hat állami fenntartású iskola elhelyezkedése, az iskolatípusok és iskolaméretek a próbaoktatás tapasztalatainak feldolgozásakor megfelelő információkat adhat a program további fejlesztésére”.

A próbaüzemként bevezetett tárgy nem azonos a honvédelmi alapismeretek nevű tantárggyal, amelyet 142 oktatási intézményben több ezer diák tanul, illetve idén közel négyszázan érettségit is tettek belőle. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Magyar Honvédség Facebook-oldala.)