Megvan, ki követheti Patyi Andrást az NVB élén

2018. augusztus 13., 15:44

Szerző:

Rádi Péter lehet a Nemzeti Választási Bizottság új elnöke, azaz a közigazgatási felsőbíróság élére készülő Patyi András utódja – tudta meg a 24.hu.

Kedden választják meg az új elnököt, az ülés napirendjén már szerepel is az elnök lemondásának tudomásul vétele és új elnök megválasztása. A jelek szerint Patyi egyelőre csak a testület vezetéséről mond le, de tagja marad az NVB-nek, így lesz beleszólása az utód megválasztásába. A portál úgy tudja, hogy Rádi a leköszönő elnök kiszemeltje.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Rádi Péter ügyvéd, 2015 szeptemberében Csenterics Ferenc halálával, póttagként lett a választási bizottság tagja. 2010-ben a IX. kerületi képviselő-testület delegálta a helyi választási bizottságba, ezután jelölte őt póttagnak Áder János köztársasági elnök. Korábban a veresegyházi önkormányzat jogi bizottságának munkájában is részt vett.

Az NVB tagjaként Rádi a legtöbbször a Patyi András által előterjesztett álláspontnak megfelelően szavazott. Szabotázsnak minősítette, amikor a Magyar Kétfarkú Kutya Párt plakátokon érvénytelen szavazatra buzdított a kvótanépszavazás előtt. Ő is azok közé tartozott, akik elérték, hogy ne az MSZP-s Nyakó István, hanem a kopaszok által védett Erdősi Lászlóné kérdését hitelesítse a vasárnapi zárvatartásról.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.