Megütötte és leköpte a börtönőrt egy férfi Kecskeméten

Vádat emeltek ellene.

2022. április 28., 09:35

Szerző:

Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki a kecskeméti börtönben egy fegyőrt többször arcon ütött, egy másikat pedig megfenyegetett és leköpött – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Schmidt Gábor tájékoztatása szerint a férfit hivatalos személy elleni erőszakkal, becsületsértéssel és könnyű testi sértéssel vádolják. A vádlott 2019-ben letartóztatásban volt egy emberölés miatt folyó bűnügyben a kecskeméti börtönben. Abban az évben, augusztus 12-én a ruháját átvizsgáló fegyőrt életveszélyesen megfenyegette és arcon köpte. Fél évvel később, 2020. február 15-én a körletfelügyelő többször felszólította a férfit, hogy a hagyja el a zárkát, mire a vádlott felé rohant és arcon ütötte, ezért megbilincselték. A férfi ezután elkezdte a fejét a falhoz ütni. A fegyőr felszólította, hogy hagyja abba, a vádlott erre hirtelen hátracsapta a fejét, amellyel megütötte a sértett arcát. A fegyőr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, olvasható a közleményben.

(Kiemelt kép: Rendőr kísér egy fiatalkorú fogvatartottat a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben Kecskeméten 2013. szeptember 18-án. Fotó: Cseke Csilla / MTI)