Megújult a Pedagógusok Szakszervezete

A Budapesten tartott tisztújító kongresszuson a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) küldöttei az eddigi alelnököt, Totyik Tamást választották meg a PSZ új elnökének 2023. május 20-án. Az egyik alelnök maradt Gosztonyi Gábor, a másik alelnök egy fiatal pedagógus, Tóth Tünde lett.

2023. május 20., 19:24

Szerző:

Tisztújító kongresszust kongresszust tartott a Pedagógusok Szakszervezete szombaton Budapesten. Az eddigi alelnököt, Totyik Tamást választották meg nagy többséggel a küldöttek a szakszervezet új elnökének – írja a Telex az érdekképviseleti szervezet közleménye alapján.

Totyik július 1-jétől veszi át az elnöki feladatokat, addig tart a jelenlegi elnök, Szabó Zsuzsa öt évre szóló mandátuma, aki nem indult újra ezért a tisztségért.

A Pedagógusok Szakszervezete egyik alelnöke ismét Gosztonyi Gábor lett a következő öt évre. Gosztonyi 2016 óta folyamatosan tölti be ezt a tisztséget, a szakképzés tartozott hozzá, és most ismét bizalmat kapott. A PSZ másik alelnöke Tóth Tünde fiatal fizika szakos pedagógus, aki a nemzetközi kapcsolatokért is felel majd.

Totyik Tamás az elmúlt években rendszeresen megszólalt oktatási kérdésekben a médiában, és részt vett a „Tudásmenet az oktatásért!” nevű akcióban is az év elején. Miskolctól Budapestig, összesen 180 kilométert gyalogolt több kollégájával együtt, hogy felhívják a figyelmet az oktatás problémáira.

(Kiemelt képünk: Totyik Tamás, Tóth Tünde és Gosztonyi Gábor. Forrás: Facebook)

Hétfő óta Magyarország látja el az Európai Unió Tanácsának soros elnökségével járó feladatokat, aminek jegyében Orbán Viktor hiperaktívvá vált a diplomácia terén. Ez a túlbuzgóság ugyanakkor nem vált ki osztatlan sikert a testület tagjai körében.