Megtörte a csendet a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke

Nem volt szó a hónapok óta zajló tanártüntetésekről.

2022. december 12., 16:49

Szerző:

„Nem volt szó a mostani dolgokról, se a tüntetésekről, se a hőfokokról az iskolákban" – mondta a hvg.hu-nak Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, akiről a szombati kormányülésről készült fotók publikálása után derült ki, hogy Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár mellett ülve részt vett az ülésen.

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint az oktatás hosszú távú céljairól volt szó a kormányülésen. A hvg.hu kérdésére, miszerint a kormány továbbra is az Európa összeszerelő-üzemére felkészítő oktatási rendszert tervez-e, úgy válaszolt, hogy a tapasztalata szerint ezt senki sem szeretné.

Bár a tüntetésekről és a pedagógusok „jogos követeléseiről" (Horváth megfogalmazása szerint) nem volt szó az ülésen, azt mondja a Kar elnöke, ő beszédében kiemelte, hogy bármilyen célt szán is a kormány az oktatásnak, elengedhetetlen bizonyos feltételek biztosítása ehhez. 

(Kiemelt képünk: Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) elnöke. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

 

 

17:09

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.