Megtalálták a kínai „szolgáltató központ” összekötő tisztjét

A momentumos Tompos Márton állítása szerint megtalálták a Budapesten működő kínai rendőrség összekötő tisztjét, Vang Tö-csinget.

2022. november 3., 20:36

Szerző:

Ahogyan arról a közelmúltban beszámoltunk, egészen a közelmúltig két budapesti helyszínen is üzemelhetett úgynevezett kínai „szolgáltató központ”, amelyeket jogvédők a kínai rendőrség illegálisan kihelyezett és a diaszpóra vegzálására is használt irodájaként azonosítottak. 

Tompos Márton a Facebook-bejegyzésében azt írja, a kínai rendőrség által működtetett irodák ügyével kapcsolatban először a magyar rendőrséget felügyelő Belügyminisztériumhoz fordult, amely azt válaszolta, hogy „nincs tudomása Budapesten működő kínai rendőri jelenlétről”.

Mint azt a politikus megjegyzi, ez „azért érdekes”, mert egy bizonyos Wang Deqing a kínai médiában

  • a Hungary-China Police Exchange Association Executive Vice President (匈中警务交流协会常务副主席//Magyar-Kínai Rendőri Egyesület ügyvezető elnöke)
  • és Hungarian-Chinese Police Liaison Officer, Ministry of Internal Affairs of Hungary (匈牙利内务部匈中警务联络官///Magyar-Kínai Rendőrségi Összekötő tiszt a magyar Belügyminisztériumnál) titulusokkal szerepel.

Wang Deqing emellett Si Hszing Hung néven a Chan Wu Kung Fu alapító nagymestere, akiről már több mint egy évtizeddel ezelőtt is forgatott anyagot az RTL, illetve idén a CCTV – teszi hozzá.

Mint írja, a Belügyminisztérium „valahogy elfelejtette megemlíteni, hogy van náluk egy ilyen összekötő tiszt”. Még úgy is, hogy a „nagymester” életrajza szerint 2018-ban és 2016-ban is ők maguk tüntették ki. Plusz 2014-ben a Külügy, 2007-ben pedig a Gyurcsány-féle igazságügyi tárca. Összesen hét magyarországi kitüntetést kapott 2003 és 2018 között.

Tompos ezért újabb kérdésekkel fordult a Belügyhöz, „hátha most már rémlik nekik valami”.

(Kiemelt képünk forrása: Tompos Márton Facebook-oldala.)

Az online szerencsejátékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte, így nem csoda, hogy hazánkban is egyre több ember figyelmét felkeltik az online kaszinó játékok, illetve a sportfogadási lehetőségek. Van azonban egy olyan dolog, amely jelenleg nem teljesen egyértelmű. Ez pedig nem más, mint hogy mennyire legálisan működnek hazánkban a sportfogadási, és az online kaszinó oldalak.

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást. 

Elkezdődött a megújuló Blaha Lujza tér műszaki átvételi eljárása kedden, az ellenőrzési folyamat során kisebb helyszíni munkák még történhetnek, ezt követően a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető teret még az idén birtokba vehetik az arra közlekedők, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).