Megszólalt Várkonyi Andrea Hosszú Katinka-ügyben

A tévés szerint csak köszönhetünk az úszónak.

2021. július 28., 20:24

Szerző:

Várkonyi Andrea a Facebook-odalán írta le, mit gondol a Hosszú Katinka-ügyről. Szerinte az úszónak csak mindent csak köszönni lehet. A műsorvezető egy régi nyaralás történetét mesélte el, amikor egy idegen nő megkérdezte tőle, hova valósi, és azt válaszolta, hogy Magyarország, akkor a nő Hosszú Katinka nevét emlegette.

A műsorvezető még 2016-ban nyaralt volt férjével, Bochkor Gáborral, és lányukkal Kubában, amikor a következő eset történt vele: „Pár éve Havannában egy nagyon idős helyi kubai néni megkérdezte, hova valósiak vagyunk. Mikor mondtam, hogy Magyarország, csak annyit mondott széles mosollyal: Katinka! Katinka Hosszú! Azt hiszem Katinkának mindent csak köszönni lehet!!” – írta Várkonyi Andrea a Facebookon.

Hosszú Katinkára egyébként azért akadtak ki az emberek, mert visszalépett a 200 méter pillangó olimpiai előfutamától, amely csak 48 perccel kezdődött a 200 méter vegyesúszás döntője előtt. Sokan azt látták bele, hogy eljátszotta ugyanazt, amit a riói olimpián, aminek Jakabos Zsuzsa úszó itta meg a levét, ugyanis ha Hosszú Katinka nem vállalja be a számot, akkor előbbinek lett volna esélye indulni.

Hosszú Katinkát szerdán sokan megvédték, köztük Mutina Ágnes úszó, Szebeni István tévés, Krausz Gábor szakács, és a Pesti TV riportere, Bohár Dániel is, aki elküldte a p∗csába a Hosszú Katinkát gyalázókat. De a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor is kiállt az úszó mellett. A kormányfő azt írta Hosszú Katinka Facebook-posztjához, hogy aki egyszer bajnok, az bajnok marad. Akinek a tiszteletére egy olimpián egyszer is fölvonták a nemzeti lobogót, mindig a mi hősünk marad – tette hozzá a miniszterelnök.

(Kiemelt kép: Várkonyi Andrea hivatalos Facebook-oldala)

2024. április 23., 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.