Szebeni István nem tudja értelmezni azt a népharagot, ami Hosszú Katinkára zúdult

A tévés szerint azok rúgnak most az úszóba, akik semmit nem tettek le az asztalra.

2021. július 28., 18:45

Szerző:

Több ezren páros lábbal csúsznak bele éles stoplikkal Hosszú Katinkába Szebeni István szerint. A volt televíziós a Facebookon fakadt ki, és védte meg az olimpiai bajnokot. Szebeni István nem tudja értelmezni azt a népharagot, ami Hosszú Katinkára zúdult, amiért kedden visszalépett egyik számától, és eddig nem lett dobogós a tokiói olimpián. Szebeni István szakmabeliként azt írta, néhány újságíró retorikájától egyenesen kirázza a hideg.

A volt televíziós teljesen kiakadt, mert az olimpiai bajnok döntése után haragos kommentek ezrei zúdultak Hosszú Katinkára. Szerinte már csak a „pusztuljon, pusztuljon, pusztuljon” hiányzik. „Vannak, akik várták, hogy végre rosszul ússzon, és akkor páros lábbal bele lehet csúszni éles stoplikkal, több ezren” – írta Szebeni István, aki szerint ezt azok teszik, akik életükben semmit nem tudtak letenni az asztalra, a lábukon kívül, és most végre jól odamondhatták.

Volt televíziósként néhány újságírótól pedig a hideg is kirázta. Azt írta: „Mi az, hogy csak vergődött, meg hasonlók? Végezz már hetedik, vagy ötödik helyen úszásban az olimpián! Az, aki leírja, hogy vergődött, még a gyerekmedencében se tudna fennmaradni delfin úszókával a karjain…hihetetlenül gonosz”. A közszereplő hangsúlyozta, személyesen nem ismeri az olimpikont, de szerinte a kudarcaiból tanul. „Ez inspirálhatja Őt abban, hogy újra a legjobb legyen” – tette hozzá. 

Hosszú Katinkára egyébként azért akadtak ki, mert visszalépett a 200 méter pillangó olimpiai előfutamától, amely csak 48 perccel kezdődött a 200 méter vegyesúszás döntője előtt. Sokan azt látták bele, hogy eljátszotta ugyanazt, amit a riói olimpián, aminek Jakabos Zsuzsa úszó itta meg a levét, ugyanis ha Hosszú nem vállalja be a számot, akkor előbbinek lett volna esélye indulni. A kommentháborúba végül Orbán Viktor is beszállt, aki kommentben állt ki a háromszoros olimpiai bajnok úszó mellett annak saját Facebook-oldalán. Erről bővebben itt olvashat. Az olimpikonra zúduló kommentek után a 168 véleménycikket is írt, amit itt olvashat el. 

(Kiemelt kép: Szebeni István Facebook-oldala)