Orbán Viktor kommentben védte meg Hosszú Katinkát

A miniszterelnök szerint, aki egyszer bajnok, mindig bajnok.

2021. július 28., 16:30

Szerző:

Sorra kapta a gyűlölködő kommenteket Hosszú Katinka, amiért visszalépett egyik számától, és eddig nem lett dobogós a tokiói olimpián. Orbán Viktor mininszterelnök kommentben állt ki a háromszoros olimpiai bajnok úszó mellett. 

Hosszú Katinka végül nem hagyta szó nélkül, hogy kommentben mentek neki a magyarok. Szerdán Instagram-oldalán egy rövid bejegyzést tett közzé. Azt írta: „Én csak annyit írnék, hogy köszönöm mindenkinek a támogatást és ez most hozzátartozik a pályafutásomhoz, amit ugyanolyan méltósággal viselek, mint az elért csillogóbb sikereimet. Köszönet mindenkinek! Köszönöm Magyarország es mindenkinek, aki ott van és volt mellettem! Hajrá Magyarok”.

Aztán Facebookra is kitette a szöveget, amelyhez a magyar miniszterelnök kommentelt, aki megvédte a magyar úszót. Orbán Viktor azt írta: „Egyszer bajnok, mindig bajnok. Akinek a tiszteletére egy olimpián egyszer is fölvonták a nemzeti lobogót, mindig a mi hősünk marad”.

Hosszú Katinkára egyébként azért akadtak ki, mert visszalépett a 200 méter pillangó olimpiai előfutamától, amely csak 48 perccel kezdődött a 200 méter vegyesúszás döntője előtt. Sokan azt látták bele, hogy eljátszotta ugyanazt, amit a riói olimpián, aminek Jakabos Zsuzsa úszó itta meg a levét, ugyanis, ha Hosszú nem vállalja be a számot, akkor előbbinek lett volna esélye indulni.

(Kiemelt kép: Hosszú Katinka a női 400 méteres vegyesúszás döntője után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 25-én. A címvédő magyar sportoló az ötödik helyen végzett. Fotó: Kovács Tamás / MTI)