Nyilatkozott betegségéről a majomhimlős magyar

A férfi intim testrészén lett egy nyílt seb. 

2022. június 16., 14:28

Szerző:

Pár nappal egy berlini nyaralásról való hazatérése után a férfi – nevezzük Sándornak, mert nem akart az eredeti nevén szerepelni – belázasodott, s bár 38 fölé egyszer sem ment a hőmérséklete, az öt napig el sem múlt. Nem mellékesen fájt a feje, az izmai („Úgy éreztem magam, mint egy mozgáskorlátozott öregember”), s a lágyéki nyirokcsomói is begyulladtak, írja a férfival exkluzív interjút készítő Blikk. 

„Eleinte Lyme-kórra gyanakodtam, mert nem sokkal korábban megcsípett egy kullancs, s annak is hasonlóak a tünetei. Aztán az egyik partnerem, akivel odakint testi kapcsolatba kerültem, felhívott, hogy majomhimlős, nézessem meg én is magam”

– fogalmazott a lapnak Sándor, akinek az intim testrészén lett egy nyílt seb. Ekkor már szinte biztos volt benne, hogy a Németországban már-már járványszerűen terjedő majomhimlőt kapta el ő is. „Szerencsémre ez péntek délután volt, se háziorvos, se szakorvos nem tudott már fogadni, kénytelen voltam hétfőig várni. Közben szombatra a sebem környéke is begyulladt, akkor elég rosszul voltam, de másnapra már sokkal jobban. Mondhatom, hogy a betegség ötnapos, felívelő szakasza után akkor kezdődött a lefele ívelő”.

Sándor már jól van, otthonában, izoláltan várja a betegség végét. 

„Nem mondom azt, hogy egyáltalán nem kell tőle félni, de a majomhimlő nem produkál klasszikus himlős tüneteket. Nekem például a kezemen egyetlen kiütés sincs, az egész testemen, arcomon elszórva talán tíz-tizenkettő. Bár be vagyok zárva az otthonomba, de a nehezén már túl vagyok, a kiütések nem fájnak, nem undorítóak, csak enyhén viszketnek. Szóval túlélhető...”

(Kiemelt kép: Majomhimlő vírus Fotó: Cynthia S. Goldsmith / Centers for Disease Control and Prevention / AFP)

 

15:59

Súlyos, háromezer embert érintő vízhiány van Solymáron, mintegy ezer háztartásban a nap nagy részében egyáltalán nem folyik a csapból a víz – közölte Menczer Tamás, Pest megye 2. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője csütörtökön, a Pest megyei településen tartott sajtótájékoztatón.

15:53

Egy újabb belga csokoládégyár üzemében azonosították azt a bélfertőzést okozó baktériumot, amely néhány hónappal korábban az olasz Ferrero csokoládégyár belgiumi telephelyén okozott szalmonellafertőzést, és ezzel több mint 300 megbetegedést Európa szerte – írta a The BrusselsTimes hírportál csütörtökön.

15:08

Az orosz-ukrán háború kitörése után pár hónappal Svédország és Finnország egyszerre adta be csatlakozási kérelmét a NATO-hoz. Az út a tényleges csatlakozáshoz viszont nem olyan egyszerű, mint azt sejteni lehetett, mert Törökország több indokkal is akadályozza a folyamat gyors lezárását. Dag Harteliust, Svédország budapesti nagykövetét kérdeztük többek között a svéd–török viszonyról, Svédország NATO-hoz való csatlakozásáról és az orosz–ukrán háborúról.