Megsülünk, de el is ázunk pénteken

Akár 37 fok is lehet pénteken, de több helyen zápor, zivatarra kell számítani.

2022. július 28., 17:11

Szerző:

Csütörtök éjszaka nyugat felől fátyolfelhők érkeznek, főként az északnyugati, délkeleti határszélen lehetnek erősebben felhős területek. Csapadék nem várható.

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütés várható. Délutánig legfeljebb elvétve alakulhat ki egy-egy futó zápor, majd délutántól északon, északnyugaton és a keleti határszélen záporok, zivatarok kialakulására van esély. Pénteken a déli szél élénkülhet meg, zivatarok környezetében átmenetileg erős lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 15 és 21 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 32 és 37 fok között alakul.

(Kiemelt képünk: illusztráció. Fotó: Mohai Balázs / MTI)

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.