Mégsem szavaz a Stop Sorosról a parlament

2018. február 15., 16:42

Szerző:

Várhatóan csak a választás után dönt a parlament a Stop Soros törvénycsomagról, bár a tárgyalása A kormánypártok egyhangúlag döntöttek a Stop Soros törvénycsomag támogatásáról, amelynek tárgyalása jövő héten megkezdődhet az Országgyűlésben, de döntés a választások után várható róla – jelentette be az MTI tudósítása szerint Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője a kormánypártok kihelyezett, együttes frakcióülése után csütörtökön Visegrádon.

A Fidesz-KDNP frakcióülése Visegrádon
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Kifejtette: a kormánypártoknak nincs meg a többsége a javaslat nemzetbiztonsági törvényt érintő, kétharmados pontjainak elfogadásához. Ezért a választópolgárokhoz fordulnak, s a javaslatról a választások után fog dönteni az Országgyűlés – mondta. 

Közölte: az elkövetkező hetekben durva kampányra számítanak, „a reménytelenség gyűlöletet szül", és ezt látják az ellenzék megnyilatkozásaiból is.

A Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 vármegyéből 19 kézbesítő adott át petíciót a vállalat vezérigazgatójának, amelyben érdemi tárgyalást, elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek; a benyújtott petíciót a Magyar Posta vezérigazgatója átvette – közölte a Postás Szakszervezet csütörtökön.