Mégsem lesz fizetős minden új autópálya

Ez a szakasz lesz ingyenes péntektől.

2022. február 18., 10:14

Szerző:

Mégse lesz mindegyik fizetős autópálya a korábban fizetőssé tett új autópályák közül. A csütörtök este közzétett Magyar Közlöny szerint a térítési díj ellenében igénybe vehető pályák között péntektől nem szerepel Jász-Nagykun-Szolnok megye. Ez egy 23 kilométeres szakasz az M4-es autópálya 94-es és 117-es kilométere között, ami Abonyt köti össze Törökszentmiklóssal.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. ügyintézési díj felszámítása nélkül visszafizeti az  autópálya-matrica árát 2022. december 31-ig azoknak, akik korábban megvették erre a megyére.

A módosított rendelet szerint az M76-oson Hollád és Balatonszentgyörgy között kell fizetni, viszont Keszthely és Balatonszentgyörgy között nem. Utóbbi már Zala megyéhez tartozik. Fizetős maradt ugyanakkor az M30 Tornyosnémetiig, ez szintén új szakasz, és az M85 Sopron-észak csomópontig.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: 168)

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.