Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között

Az összes határátkelőt megnyitják Szerbia és Magyarország között a jövő szerdán – közölte Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a közösségi médiában.

2021. június 18., 08:37

Szerző:

A vajdasági magyar politikus tájékoztatása szerint június 23-án a koronavírus-járvány miatt lezárt szerb–magyar határátkelők mindegyike újra megnyílik, és a megszokott rend szerint működik majd.

Pásztor István egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy a járvány ideje alatt nyitva tartó Horgos-Röszke, valamint Kelebia-Tompa átkelők mellett június 15-től a Bajmok-Bácsalmás, a Királyhalom-Ásotthalom és a Gyála-Tiszasziget átkelő is megnyílik. A jövő héttől a Horgos-Röszke közúti átkelő, valamint a Rábé-Kübekháza és a Haraszti-Bácsszentgyörgy átkelők is használhatók lesznek.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában péntekre 135-tel 715 442-re, Koszovóban tízzel 107 147-re, Észak-Macedóniában szintén tízzel 155 594-re, Montenegróban 19-cel 100 020-ra, Bosznia-Hercegovinában pedig 61-gyel 204 408-ra növekedett.

(Kiemelt kép: Shutterstock)

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.