Megkezdi a segítségnyújtást a kárpátaljai területen a Máltai Szeretetszolgálat

Az Ukrajnából érkező menekültekre is felkészülnek.

2022. február 24., 14:48

Szerző:

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítő akciót indít a kárpátaljai területekre érkező menekültek támogatására – közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

Egyúttal felkészítik a kelet-magyarországi térségben működő intézményeiket és önkéntes szervezeteiket az Ukrajnát ért támadás nyomán Magyarországra érkező emberek megsegítésére, szükség esetén befogadására – fogalmaztak a közleményben. Kiemelték, hogy a szeretetszolgálat az Ukrajnában kialakult válsághelyzetre tekintettel meghirdetett humanitárius akcióinak támogatására gyűjtést indít. Aki segíteni szeretne, az a 11784009-20200776 számú számlára indított átutalással, az adomanyozz.hu oldalon indított online befizetéssel vagy a 1350-es adományvonalon hívásonként 250 forinttal segíthet.

Közölték azt is, hogy a beregszászi járásban működő Máltai Szeretetszolgálaton keresztül támogatást nyújtanak a településekre érkező családoknak; fokozott figyelmet fordítanak a gyermekek, az idősek, a betegek és a fogyatékos emberek támogatására. A máltai szervezet kifejezetten a speciális igényű menekültek megsegítésére is készül – hangsúlyozták.

(Kiemelt képünk illusztráció: Imolya Patrícia, a Semmelweis Egyetem ötödéves orvostanhallgatója, szekundáns a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntese egy sérült hajléktalant vizsgál a fővárosi Lövölde téren 2021. február 26-án. Harminc éve, 1991. március elsején indult el a kizárólag önkéntesekkel működő Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mentőszolgálata. Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)