Megjelent a tankerületi igazgató, folytatódik a kirúgott karinthys tanárok pere

Rábel Krisztina, a Külső-Pesti Tankerületi Központ vezetője azt is elmondta, mi alapján döntötte el, kit ment fel állásából. 

2023. november 10., 14:10

Szerző:

Péntek délelőtt folytatódott a kirúgott karinthys tanárok munkaügyi pere a Fővárosi Törvényszéken, ezúttal Rábel Krisztina is megjelent – tudósít a hvg.hu

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy szeptember óta folyamatosan monitorozták a tankerülethez tartozó iskolákban a sztrájkokat és a polgári engedetlenségeket, ezek alapján Rábel adatai szerint az egész tankerületben a Karithy Frigyes Gimnázium tanárai mulasztották a legtöbb órát, pontosan 440-et.

Azt is elmondta, saját döntése volt a tanárok rendkívüli felmentése fejenkénti egyheti mulasztás után. Rábel szerint ez a hat ember mulasztott a legtöbbet.

Marosi Beatrix igazgatta Belső-Pesti Tankerületi Központ is aznap, ugyanazzal a szövegezéssel bocsátotta el a tanárokat. Rábel ezzel kapcsolatban közölte, hogy nem beszéltek össze, ő a maga részéről meg akarta várni a hónap végét, a másik tankerülettel kapcsolatban nem tud nyilatkozni. Ahogy a Karinthy igazgatójával sem egyeztetetett, mivel rendkívüli felmentésről volt szó. 

„Fenntartóként az a feladatom, hogy itt rendet tegyek” – mondta Rábel.

 

 

Amint arról korábban beszámoltunk, Rábel Krisztina az idézés ellenére nem jelent meg korábban a bíróságon. Először tagadta, hogy megkapta volna a papírt, ezt akkor a bíróság cáfolta. A pénteki tárgyaláson azt mondta, kollégái ma reggel találták meg a dokumentumot. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: KTSDESIGN / SCIENCE PHOTO LIBRARY / KTS / Science Photo Library via AFP)