Újabb tanár mond fel a Karinthy Gimnáziumban

Így tudja megőrizni az önbecsülését. 

2023. január 24., 15:15

Szerző:

Azok után, hogy tavaly decemberben polgári engedetlenségben való részvétel miatt hat tanárt is kirúgtak a budapesti Karinthy Frigyes Gimnáziumból, most újabb pedagógus távozik az intézményből. Berta Beáta kollégáival ellentétben saját elhatározásából távozik. Az erről szóló posztjában azt írta, 23 év tanítás után azért döntött így, mert úgy érzi, a „rendszeren belül” már semmit nem tud tenni az ügyükért, kívülről talán még igen – számolt be róla a 24.hu

„Az elmúlt időszak történéseinek egyenes következménye ez a döntés. A kollégáim kirúgása, a januárban belengetett teljesítményalapú bérezés, illetve a polgári engedetlenséget egészen a tanév végéig, augusztus elejéig „büntethetővé” tevő, éjjel kihirdetett rendelet volt az utolsó csepp. Ezek egyértelművé tették számomra, hogy az oktatásirányítás semmit nem hallott meg a tanárok egy éve (igazából sok éve) tartó küzdelméből, amelyet a saját és diákjaink méltóságáért, az oktatásban szükséges, az emberséget és az eredményességet célzó intézkedésekért folytatunk. Úgy gondolom, „rendszeren belül” már semmit nem tudok tenni ezért az ügyért, „kívülről” viszont talán még tudok” – írja a közösségi oldalán Berta. 

 

Berta Beátának nincs új munkahelye, nincs „B terve”, de már nem tud azonosulni a köznevelési rendszer kínálta feltételekkel. „A döntésemben megnyugodtam, mert azt gondolom, a tanítás leginkább példaadás, és most már azt a példát tudom mutatni, amelyet a legfontosabbnak tartok: ha valahol nem becsülnek meg, ha a véleményed nem számít, ha megaláznak, mert azt hiszik, megtehetik, akkor ne tűrj csendben, hanem állj fel, menj el onnan” – zárja bejegyzését. 

(Kiemelt képünk: Karinthy Frigyes Gimnázium. MTI Fotó: Mohai Balázs)

Tegnap 18:39

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2023. január 26., 17:01

Elkészült hazánk legjobb munkahelyeit listázó kutatás. Az élbolyban első pillantásra meglepő cégek is: az első tízbe például bekerült a McDonald's és a MÁV is.