Megindultak a szurkolók a magyar–francia meccsre

Tikkasztó hőségben vonultak a Puskás Arénához.

2021. június 19., 13:05

Szerző:

Szombaton újra pályára lép a magyar válogatott. Ez a második európa-bajnoki meccs a héten, amin részt vesznek. Ezúttal a francia nemzeti tizeneggyel mérkőznek meg délután három órakor. Az első körben Marco Rossi csapata vereséget szenvedett Portugáliától, 3–0-ra kapott ki a magyar csapat. A szombati összecsapás is izgalmas lesz, a szurkolók tikkasztó hőségben alapozták a hangulatot, füstgránátokkal és szurkolói rigmusokkal melegítettek.

A focidrukkerek ezúttal is a Hősök terén gyülekeztek, ahonnan délben indultak útnak a stadion felé a megszokott útvonalon. Tudósítónk szerint valamivel kevesebben lehettek most, mint a hétfői portugál–magyar meccs előtt, de így is több tízezres tömeg haladt végig a Dózsa György úton, az Ajtósi Dürer soron és a Stefánia úton. Helyszíni beszámolók alapján a vonulást rendőrök felügyelték, de balhé, és egyéb incidensről egyelőre nem érkezett információ, békésen haladt a tömeg.  

 (Magyar szurkolók a Hősök terén füstgránátokkal, Fotós: Dimény András, 168.hu)

A tömeg eleje valamivel egy óra után megérkezett a Puskás Arénához, ahol Magyarország a 2018-as világbajnok Franciaország ellen lép pályára 15 órakor. A csoport másik találkozója 18 órakor lesz, akkor az Európa-bajnoki címvédő Portugália feszül egymásnak Németországgal. A mérkőzésekről a 168 is beszámol.

(Kiemelt kép: focidrukkerek vonulnak Budapesten a Puskás Arénához 2021. június 19-én, Fotós: Dimény András, 168.hu)

2024. május 3., 10:56

Európa háborúba sodródásától tart, az európai parlamenti választások tétje pedig, hogy hány voksot kapnak a háború- és hány voksot a békepárti erők – többek között erről értekezett Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök szerint Magyarországon a békére csak az szavaz, aki a Fideszre szavaz, aki a baloldalra szavaz, a háborúra adja a voksát.