Meghalt Lukácsházi Győző tubaművész, a Klasszik Rádió egyik alapítója

Lukácsházi Győző életének 69. évében, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt.

2022. július 26., 16:33

Szerző:

Lukácsházi Győző 1953. szeptember 6-án születetett. Zenei elkötelezettségét Dunaújvárosban szerezte, ahol egy Kodály Zoltán által rendszeresen látogatott iskolába, a Móricz Zsigmond Zenei Általános Iskolába járt. Előbb csellózni, később tubázni tanult. A Zeneakadémiára tubával került, ahol 1979-ben szerezte tuba-kamaraművész és tanári diplomáját.

Játszott a Magyar Állami Operaház zenekarában, tagja volt a Vám- és Pénzügyőrség Zenekarának és a Budapest Ragtime Band vezetője is volt. Dolgozott a Magyar Rádió szerkesztőjeként is, ahol később a Könnyűzenei Produkciós Szerkesztőség vezetője lett. Emellett dolgozott a Verkli és a Világzene Magazin című műsorokban és a Bartók Rádióban egyaránt. Valamint a Klasszik Rádió egyik alapítótagja volt. Fő tevékenységének a Bonbon matinék szerkesztését és műsorvezetését tartotta. 

Háromszoros nívódíjas, kétszeres Artisjus-díjas, eMeRTon- és Bánffy Miklós-díjas művész volt.
(Papageno)

(Kiemelt kép forrása: Youtube)

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.