Meghalt Kincses Ildikó, a magyar rendőrség első női tábornoka

Gyászol a rendőrség. 

2021. szeptember 27., 20:32

Szerző:

Életének 66. évében, méltósággal viselt betegséget követően 2021. szeptember 26-án meghalt dr. Kincses Ildikó nyugállományú rendőr dandártábornok.

Kincses Ildikó 1973. szeptember 1-jén kezdte meg pályafutását szerződéses alkalmazottként a Belügyminisztérium Igazgatásrendészet Csoportfőnökség Útlevél Osztály állományában. 1977-től a Rendőrtiszti Főiskolán látott el különböző tisztségekben oktatói feladatokat. 1989-ben került kiemelt főelőadóként az Országos Rendőr-főkapitányságra, ahol az igazgatásrendészeti szakterületen végigjárva a ranglétrát.

2000-től 2019. április 30-ai felső korhatár elérésével történő nyugállományba vonulásáig az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Főigazgatóság Igazgatásrendészeti Főosztály vezetője volt. 1993-tól nyugállományba vonulásáig a Magyar Rendőrnők Szervezetének elnöki tisztségét töltötte be. 

(Kiemelt képünk illusztráció Fotó | Unsplash)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.