Megbüntette a Médiatanács a Pesti TV-t

Frekvenciapályázatokról is döntött a médiahatóság. 

2022. január 27., 16:30

Szerző:

Büntetést kapott a Pesti Tv és a Vörösmarty Rádió szolgáltatója, és több vidéki rádiós pályázatnál is eredményt hirdetett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, hogy a testület eredményt hirdetett a Nyíregyháza 91,1 MHz és a Debrecen 104,6 MHz pályázati eljárásokban, amelyek nyertesei a jelenleg is üzemelő és egyedül pályázó Radio Plus Kft., illetve a Best Radio Kft. lettek.

A grémium a Pesti Tv szolgáltatójára 100 ezer forintos bírságot, a székesfehérvári Vörösmarty Rádió szolgáltatójára pedig 50 ezer forintos bírságot rótt ki, amiért nem megfelelő korhatár-besorolással sugároztak szexuális tartalmak miatt magasabb kategóriába tartozó műsorokat.

A Pesti Tv szolgáltatóját további 20 ezer forint megfizetésére kötelezték, mert a műsorát közlő internetes honlapján nem tüntette fel a korhatári minősítést jelző piktogramokat – áll a közleményben. Felhívták a figyelmet arra, hogy a médiatanács heti üléseinek teljes napirendje megtalálható a testület honlapján, ahogy az ülésekről készült jegyzőkönyvek, illetve valamennyi határozat  is.

(Kiemelt képünk: A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) cégtáblája a főváros I. kerületében, az Ostrom utca 23-25. szám alatt. Az NMHH-t 2010. augusztus 11-én hozta létre az Országgyűlés, az elektronikus hírközlés, a médiaszolgáltatások és a mozgóképszakma felügyeletét ellátó önálló szabályozó szerv. MTVA/Bizományosi: Róka László)