Még nem tudni, túléli-e a balerina a Jókai utcai házomlást

Gépekre kötve, élet és halál között lebeg az a 26 éves táncművész, aki hétfőn a Jókai utcai házomlás következtében sérült meg súlyosan. Nikolett állapotáról, a sérüléseiről most újabb részletek derültek ki.

2022. június 29., 09:01

Szerző:

A balerina – akit a bulvárlapok szemérmesen Nikolettnek hívnak – épp az Operettszínház felé tartott a párjával, Benjáminnal, amikor a Jókai utcai négyemeletes épület ráomlott – írta a Blikk. A nő gépekre kötve fekszik a kórházban.  Bors megbízható forrásaira hivatkozva azt írta, a balerina súlyos koponyasérülést szenvedett, ráadásul a gerince is erősen károsodott a balesetben. Az orvosok a vele kapcsolatos szinte minden fontos lépés, döntés előtt konzíliumot tartanak, hogy a lehető legnagyobb eséllyel kezeljék a táncművészt.

A nő élettársa a Blikknek kedden részletezte a baleset körülményeit, és hogy minden percben a kedveséért imádkozik. A Budapesti Operettszínház imaláncot indított a Mária Rádióban művésztársuk felépüléséért. – Az orvosi csapat döntése értelmében először Niki koponyáján végezték el a szükséges beavatkozásokat, a gerincműtétre csak előbbi eredményessége esetén kerülhet sor. Jelenleg élet és halál között lebeg, de reménykedünk a mielőbbi felépülésében – fogalmazott a pár névtelenséget kérő barátja a lapnak.

A lap a Jókai utcai épület néhány lakójával is találkozott, akik elmondák, a legjobb forgatókönyv szerint is csak pénteken költözhetnek vissza.

A lakóházban korábban néhány hete tűz ütött ki, amely a ház érintett részét gyengítette. Az épület ötödik emeletén épp építkezés zajlott, a ház tetején luxusotthonok megépítésén dolgoztak. A kivitelező cég, a Pillér-Lakás Kft. ügyvezetőjét a Borsnak azt mondta, mindenben támogatják a balerinát, amiben tudják.

– Jelenleg vizsgálatok zajlanak a baleset körülményeit illetően. Nem érezzük magunkat felelősnek, mert mindent az előírásoknak megfelelően végeztünk. Természetesen értesültünk a fiatal művésznő sérüléséről is, minden segítséget megadunk neki. A cégünk rendelkezik megfelelő felelősségbiztosítással, ami nemcsak az épületkárokra, illetve a lakóház előtt álló, a szerencsétlenségben összetört autókra terjed ki, hanem a balerina gyógykezelésére is. Elmondhatatlanul nagy szerencse, hogy a balesetnek egyelőre nincs halálos áldozata – mondta a neve elhallgatását kérő cégvezető.

 

(Kiemelt kép: MTI/Mihádák Zoltán)