Még nem kell elengedni a nyarat és a meleget

Továbbra is 26 és 32 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk. 

2023. szeptember 9., 18:19

Szerző:

Vasárnap éjfélig derült vagy felhőtlen időre van kilátás, éjszaka némi fátyolfelhőzet lehet az égen. Csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de vasárnap az Alpokalján megélénkül a déli szél – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10, 15 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken ennél pár fokkal hidegebb, a vízpartokon, belvárosokban, magasan fekvő helyeken melegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 26 és 32 fok között várható.

Időjárási helyzet Európában

Nagykiterjedésű anticiklon uralja Európa időjárását, ezért a legtöbb helyen napos, száraz az idő, Közép-Európában és annak környezetében felhő is alig van az égen. A magasnyomás peremén a Kelet-európai-síkságon, a Skandináv-hegységben és az Ibériai-félsziget nyugati részén vannak felhősebb, csapadékosabb tájak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet nemcsak a mediterrán térségben, hanem Közép- és Nyugat-Európában is nagy területen 30 fok felett alakul, de a Skandináv-félszigeten is előfordulnak 25 fok körüli értékek.

A leghűvösebb az anticiklon keleti peremén van, ahol felhősebb helyeken csak 10, 15 fokot mérnek a legmelegebb órákban. Vasárnap estig nem változik a Kárpát-medence időjárása, folytatódik a nyáriasan meleg, száraz idő.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Mohai Balázs/MTI)