Még mindig kevés a Pilóta keksz

Tartós készlethiány alakult ki a Pilóta kekszből az alapanyag- és csomagolóanyag hiány miatt, ám a kekszet gyártó Mondelez Hungária Kft. mindent megtesz azért, hogy felzárkózzon a kereslethez.

2023. január 6., 15:19

Szerző:

A Pilóta keksz negyedéve lett hiánytermék. Nagy Tamás megbízott ügyvezető igazgató a Telex kérésére elmondta, hogy „a Mondelez Hungária Kft. által gyártott és forgalmazott Pilóta szendvicstermékek tekintetében változatlanul készlethiány tapasztalható kiskereskedelmi, illetve viszonteladói csatornáink túlnyomó többségénél.”

Az ügyvezető igazgató azt mondta, hogy a tartós készlethiány a cég gyártókapacitásait érintő nehézségek, illetve az édesipari ágazatot is sújtó alapanyag és csomagolóanyaghiány alakította ki. Ugyanakkor a készlethiány csak a Pilóta szendvicskekszet érinti, az általuk gyártott termékcsalád más termékeit nem. 

Szintén a Mondelez Hungária Kft-t érintő termék, a Győri édes Zabfalatokról volt olvasható egy olyan fogyasztói vélemény is, amely szerint a termék jelentősen sósabb ízű lett. A cégtől a Telex azt a választ kapta, hogy a receptúra nem változott, az egyetlen különbség, hogy a Harmony Program keretében a keksz immár fenntartható módon előállított búzából készül. Ez a csomagoláson is olvasható. A cég hozzátette: ők nem kaptak olyan panaszt, hogy túl sós lenne a keksz, de ha kapnak, minden egyes fogyasztói észrevételt megvizsgálnak és az eredményről a bejelentést tevő fogyasztót is tájékoztatni fogják.

(Kiemelt képünk: Pilóta keksz. Fotó: Bazsó Bálint/168.hu)

Tűz ütött ki a Városmajori kórház alagsorában, míg egy V. kerületi szálloda konyhájának kemencéje füsttel árasztotta el az épületet. Az esetek során nem sérült meg senki, a tűzoltók a helyszínen gondoskodtak a veszély elhárításáról.