Még Berlusconi is kihátrált Putyin mögül

Szinte tényleg nem marad már senki Nyugaton Putyin mellett. 

2022. április 10., 11:42

Szerző:

Mélységesen elszomorította Silvio Berlusconi volt olasz kormányfőt korábbi jóbarátja, Vlagyimir Putyin orosz elnök viselkedése, jelentette ki Berlusconi a Forza Italia elnevezésű pártja római kongresszusán. 

„Körülbelül 20 éve ismerem őt, és mindig demokratának és a béke emberének tűnt számomra” – mondta a 85 éves milliárdos, aki korábban annyira szoros barátságot ápolt Putyinnal, hogy még szardíniai villájába is meghívta nyaralni az orosz elnököt. Berlusconi, aki 1994 és 2011 között háromszor állt az olasz kormány élén, korábban tartózkodott attól, hogy nyilvánosan bírálja Putyint.

„A Bucsában és más helyeken történt civil mészárlások borzalmaival, a valódi háborús bűnökkel szembesülve Oroszország nem tagadhatja felelősségét” – mondta a BBC szerint.

(Kiemelt kép: MTI/AP/LaPresse/Claudio Furlan)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.