Mától a határon túliak is jöhetnek Magyarországra beoltatni magukat

Orbán Viktor szerint erre azért van lehetőség, mert kellő mennyiségű vakcina áll rendelkezésre itthon, és mert a regisztráltak döntő többségét már beoltották.

2021. május 17., 10:12

Szerző:

Hétfőtől minden határon túl élő magyar felveheti az oltást Magyarországon, ha máshol ezt nem tudja, vagy nem akarja megtenni – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában, amire később Facebookon emlékeztetett. A miniszterelnök szerint erre azért van lehetőség, mert már kellő mennyiségű vakcina áll rendelkezésre itthon, és mert a regisztráltak döntő többségét már beoltották.

„Ha valaki a világ bármely pontján, Patagóniától Csíkszeredáig szeretné beoltatni magát, de ott ahol él, nem tudja, vagy jobban bízik Magyarországban, jöjjön ide Magyarországra. Regisztráljon az erre a célra kijelölt informatikai felületen, időpontot és helyszínt fog kapni” – mondta. 

Az oltásra több mint 5 millióan regisztráltak, és 81 százalékuk meg is kapta azt.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor Facebook-oldala)

07:13

Kiöntött egy patak kedden éjjel Gyöngyöspatán, elárasztotta az utcát és körbevett tizenöt házat a Hegyalja úton.

Tegnap 20:21

Corvin Palace néven nyit meg augusztus végén a felújított Corvin Áruház a budapesti Blaha Lujza téren, az eredeti állapotban helyreállított homlokzatot takaró háló kedden ünnepélyes keretek között került le az épületről.