Másfél milliós luxuskarórában tart sajtótájékoztatót Varga Judit

Az igazságügyi miniszter nem is írta bele a vagyonnyilatkozatába az ékszert. 

2021. július 6., 14:59

Szerző:

Másfél millió forintos kiegészítővel a csuklóján vesz részt politikai eseményeken Varga Judit. Az igazságügyi miniszter Clé de Cartier márkájú órája a gyártó cég hivatalos oldala szerint 5500 amerikai dollárba (mostani árfolyamon több mint 1,6 millió forint) kerül, a modellt zafír kristállyal, ezüsttel és acél tokkal borították be. Az értékes darabot számításaink szerint körülbelül nyolc hónapja viseli Varga Judit. Valószínűleg még nem tűnt fel senkinek, hogy ilyen értékes lehet az igazságügyi miniszter órája. 

A politikus tavaly április 16-án, a Holokauszt-emléknapon még egy másik órát viselt. A Magyar Távirati Iroda (MTI) által közölt képek alapján a Cartier márkájú óra először 2020. november 10-én az Országgyűlés rendkívüli ülésén tűnt fel Varga Juditon. Ezután szinte az összes eseményen, sajtótájékoztatókon, brüsszeli tanácskozásokon, de még akkor is, amikor Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel az Európai Unió szociális csúcstalálkozójára ment Portugáliába idén májusban.

Varga Judit vagyonnyilatkozata szerint havonta nettó 1,3 millió forintot keres. Ez mai árfolyamon számolva nagyjából 4350 amerikai dollár. Ez azt jelenti, hogy a luxusóra, amit az igazságügyi miniszter visel még egy havi fizetéséből sem telne ki. Hiába volt már Varga Juditon tavaly novemberben az óra, azt a 2020-as vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel. Arról ugyan nincs információnk, hogy ő vásárolta-e az ékszert, vagy esetleg ajándékba kapta azt.  

Az Országgyűlés plenáris ülése

Varga Judit igazságügyi miniszter a közélet befolyásolására alkalmas tevékenységet végző civil szervezetek átláthatóságáról és az ezzel összefüggő egyes törvények módosításáról szóló javaslat expozéját tartja az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 29-én. Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Márciusban a 444 olvasói vették észre, hogy Mészáros Lőrinc jegyesén, Várkonyi Andreán is Cartier luxusóra van. A szemfüles olvasók ezt a TV2 Mokka című műsorában szúrták ki. Akkor azt írták, hogy a műsorvezető egy 4 és 18 millió forint (14–60 ezer dollár) között mozgó Ballon Bleu de Cartier nevű modellt viselt.

A Cartier egy francia, elsősorban luxus ékszerekkel és karórákkal foglalkozó divatház. A párizsi cég azzal vívta ki magának a világhírű elismerést, hogy történelme során királyi udvarok, és ünnepelt sztárok számára is készített ékszereket. VII. Edward angol király megkoronázására huszonhét tiara-megrendelést kapott a cég. Ez hozta meg az igazi áttörést a luxusórákat is gyártó cégnek, amely a koronázás után az udvari ékszerész címet is megkapta.

Cikkünk megjelenése után az Igazságügyi Minisztérium azt kérte az alábbi szöveget tegyük közzé: „Varga Judit miniszter asszony a karórát a férjétől kapta ajándékba tavaly szeptemberben. Mivel az óra értéke nem haladja meg a mindenkori képviselői alapdíj hathavi összegét, ezért Miniszter Asszony azt nem köteles feltüntetni a vagyonnyilatkozatában”.

(Kiemelt kép: Varga Judit igazságügyi miniszter és Móczár Gábor, a Nemzeti Örökség Intézete megbízott főigazgatója érkezik Mádl Ferenc egykori köztársasági elnök halálának 10. évfordulója alkalmából koszorúzással egybekötött megemlékezésre a néhai államfő síremlékéhez a budapesti Fiumei úti Nemzeti Sírkertben 2021. május 29-én. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.