Márki-Zay Péter: Orbán Viktort a legnagyobb eséllyel én tudnám leváltani

Hétgyermekes, katolikus, konzervatív politikus.

2021. július 25., 19:18

Szerző:

Márki-Zay Péter Szegedről jelentkezett be Instagram oldalán, mint mondta, a Facebook-oldalát a mai napig nem kapta vissza. Beszédében azt is  sérelmezte, hogy nem, vagy nagyon keveset szerepelhet az ellenzék kormánypárti médiumokban, és szinte majdnem már csak az van. Nehezményezte azt is, hogy csak kormánypárti politikusok vannak óriásplakátokon, de mint mondta, nem meglepő, a milliárdok a Fidesz kezében vannak. A politikus nosztalgikus bevezetője után bemutatta a környék jelöltjeit. 

Márki-Zay Péter bízik a civil jelöltek sikerében. Azt mondta, ahhoz, hogy változás legyen, és egy tisztességes ország, minden körzet számít. Az ellenzéki összefogással minden körzet nyitva lesz. Ő maga nem csak Lázár János ellen lép fel a választásokon, úgy fogalmazott, kénytelen a miniszterelnöki posztért is indulni. Hét gyermekes, katolikus, konzervatív politikusként saját magát látja az egyetlen hiteles jelöltnek annak ellenére, hogy 2010-ben ő maga is a Fideszre szavazott. Szerinte őt nem tudják kikezdeni a jobboldali választók sem. 

A politikus úgy fogalmazott, nem hogy nem volt elszámoltatás 2010-ben, a lopást még egy nagyságrenddel feljebb csavarták. Szerinte maguk a pártok sem szeretnék az elszámoltatást. Az MSZP-re például azt mondta, nem zárták ki pártjukból a volt orosházi polgármestert, aki elárulta őket. Szerinte azért is lesz nehéz meggyőzni az embereket, mert a DK továbbra is támogatja azt a Czeglédy Csabát, akit nemsokára lehet, hogy börtönbe zárnak. Márki-Zay Péter hangsúlyozta: nem a Fideszt, hanem a lopást szeretné leváltani.

(Kiemelt kép: Márki-Zay Péter (függyetlen) polgármester a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén a városháza dísztermében 2018. március 19-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor)