Kiabálás, titkolózás - Esik szét Márki-Zay Péter mozgalma, Hadházy Ákos lemondott az alelnöki posztról

2019. július 4., 09:04

Szerző:

Esik szét Márki-Zay Péter független hódmezővásárhelyi polgármester általa útnak indított Mindenki Magyarországa Mozgalom. Ábrahám Júlia után szerdán Hadházy Ákos lemondott az alelnöki posztjáról, ezzel a héttagú vezetésből már ketten álltak fel – derül ki a Népszava cikkéből. A lap egyik forrásai szerint a mozgalmat mély ellentétek feszítik szét, hogy az ülések sokszor kiabálásig és személyeskedésekig fajulnak. Kialakult egy belső kör – Márki-Zay Péter, Kész Zoltán és Lukácsi Katalin –, amely visszatart információkat a többiektől, ráadásul amíg ők határozottan jobboldali értékeket vallanak, mások nyitnának a baloldal felé.

Márki-Zay Péter és a Momentum
Fotó: Kökényesi Gábor

Van probléma az MMM átláthatóságával is. Barta László operatív igazgatót azért kritizálják az elnökségben, mert amikor egy vezetőségi tag szerette volna megnézni az egyesület bankszámlakivonatát, Barta László egyszerűen megtagadta a kérését.  Nem akart együttműködni az operatív igazgató Dömsödi Gábor televíziós újságíróval, Pásztó volt polgármesterével sem, akit kommunikációs feladatok elvégzésére neveztek ki úgy, hogy  még a mozgalom Facebook-oldalát sem szerkeszthette, így egy idő után visszaadta a megbízást.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.